De behandeling van Reiki

We beginnen de behandeling altijd met een evaluatie. Met een kopje thee erbij.

Wat is belangrijk? Dat we samen uitzoeken wat je anders zou willen in je leven, hoe je dit kunt bewerkstelligen. Op welke manier kun je patronen doorbreken die je altijd hetzelfde doet? Hoe kun je zo fijn mogelijk zonder stress leven. Wat kun je veranderen zodat het leven weer volop mogelijkheden biedt? Ik kan je ’handvatten’ aanbieden om te werken aan jezelf. Er is al een begin gemaakt doordat je de Reiki sessie ontvangt. Om optimaal er alles uit te halen is het noodzakelijk dat er ook andere veranderingen plaats gaan vinden. Hoe klein of hoe groot ook. Door de healing wordt er ballast verwijderd, komen er blokkades los, en kun je inzichten krijgen. Daarnaast zijn de gesprekken tussen ons belangrijk zodat ik inzicht krijg in wat er in je leven gebeurd, en hoe je de situaties in het leven op dit moment ziet. Aan de slag kun je daarbij ook gaan door een eetdagboek bij te houden, een vragenlijst in te vullen (deze stuur ik je op voordat we de afspraak hebben), en wie weet is yoga wel een manier voor je om naast de Mahatma Healing te gaan doen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Individueel bekijken we wat de beste aanpak is. Alles wat besproken wordt is vertrouwelijk.


reiki
Daarna neem je plaats op de behandeltafel, of als je liever in een stoel blijft zitten kan dit ook. Een behandeltafel is over het algemeen wel veel prettiger zodat je er comfortabel bij kunt liggen, en ik ook goed te werk kan gaan. De kleding wordt altijd aangehouden. Al ben je natuurlijk helemaal aangekleed, het is wel handig om voor makkelijk zittende kleding te kiezen. Laat je sieraden thuis, dit zit niet prettig als je ligt en zit alleen maar in de weg. Het is wel prettig om je schoenen uit te doen.

Ik kan in de studio wierook laten branden, mits je dit fijn vindt. Met een sfeervol muziekje op de achtergrond lig je op de behandeltafel waarbij je je ogen kunt sluiten voor een relaxt gevoel. Bij de sessie is het voor de concentratie het fijnst als er niet wordt gesproken. Zo kan ik mij volledig focussen met de energie op het lichaam. Ik gebruik daarvoor niet mijn eigen energie, maar geef de energie door via mijn handen.

Drink na afloop drie glazen water extra. Om afvalstoffen, die loskomen, te verwijderen uit je lichaam is het wenselijk om flink veel water te drinken op deze dag.
Schermafbeelding 2017-09-05 om 13.22.28

Werkwijze

Mijn eigen werkwijze is ongeveer het volgende: ik maak contact met Reiki. Op de plekken waar ik intensief mee wil gaan werken doe ik dit met Mahatma energie. Ik doe dit door middel van handoplegging. Soms gebruik ik mijn vingertoppen. Deze energie is elektromagnetisch. Dit is hele krachtige energie, maar tegelijkertijd ook heel zacht. Ik begin met het hoofd te behandelen en eindig bij de voeten. Ik vraag je halverwege de sessie om je om te draaien zodat ik het gedeelte van de rug (waar ook chakra’s zitten) mee kan pakken. Bij Reiki gaat de energie door je handen, net zoals bij de Mahatma energie. Door mijn handen op het lichaam te leggen vindt de Reiki/chakra of de Mahatma energie zijn weg. Alle chakra’s en aura’s behandel ik meteen mee. Speciale aandacht wordt besteed aan probleemgebieden. (Hier werk ik specifiek met Mahatma energie.) Geen twee behandelingen zullen hetzelfde zijn, ieder mens is immers uniek. Ook is elke situatie uniek. Mijn handen leg ik op het lichaam, soms houd ik mijn handen boven je. De behandeling duurt een uur (met intakegesprek.)

chakras

Wat kun je voelen bij een behandeling?

Het kan zijn dat je niets voelt, maar dat de effecten langzaamaan binnen een dag of 7 toch duidelijk worden. Wat je ook voelt of niet voelt, het werkt altijd. Het kan ook zijn dat je iets of van alles ervaart. Hier onder beschrijf ik in het kort wat bepaalde gevoelservaring betekenen. Wat je als ontvanger voelt kan anders zijn dan hoe ik het waarneem.

een tinteling/magnetisch: zo kan de Mahatma energie werken op plekken waarvan de healing op dat moment heel belangrijk is.

ademhaling verandert.

Borrelende darmen: is een hele logische reactie die veel voorkomt bij behandelingen. Op deze plaats zit je ‘Zonnevlecht’, deze reageert altijd als eerste op de Reiki/Mahatma energie.

Borrelende keel: dit is meestal alleen bij mij te horen.

Vochtige ogen, tranen of huilen. Blokkades worden verwijderd. Emoties komen los. Laat het gewoon gaan. (Alles in discretie.)

Stromen: de levensenergie stroomt door je heen en jij bent gevoelig genoeg dat je het voelt. Deze energiesessie zorgt voor een goed gevoel, en is als een onderdompeling in liefde en geborgenheid. 

Warmte tot hitte: energie inbrengen.

Kou: een (oude) heftige blokkade. Energie die je niet meer nodig hebt wordt verwijdert uit je lichaam. (De energie die uit mijn handen komt is te heet, en manifesteert zich daarom als kou.)

Plakhanden: dit kan alleen maar een gevoelservaring zijn die bij mij waargenomen word. Dit zal vaak op een specifieke plek zijn. Dat wil zeggen dat deze plek van het lichaam extra energie nodig heeft tijdens die bewuste behandeling.

Spiertrekkingen: Soms gebeurt het dat jouw spieren samentrekken tijdens het magnetiseren. Dit is een gevolg van een verandering in je energiestroom.

Pijn: Hoewel het niet vaak voorkomt, kan ook ter plaatse een soort van lichte pijn gevoeld worden. Dit is vanwege het opheffen van energieblokkades en verkrampingen.

Afgestoten worden: ik kan bij een behandeling mijn handen niet op je leggen omdat de energie mijn handen terugduwt. Hier gaat het dan om een zeer oude diepgewortelde blokkade. Deze blokkade wil dan geen levensenergie toelaten. Je zult dus een bewustwordingsproces moeten beginnen om hier vanaf te kunnen komen. Het laten zitten van zo'n blokkade is nooit goed, want het heeft altijd invloed op de andere delen van je lichaam.