Meest gestelde vragen healing

Wat heeft een consult te bieden bij de praktijk Mahatma Healing?
Wat is er nog meer belangrijk naast de Mahatma energie sessie? Om optimaal alles eruit te halen is het noodzakelijk dat er ook andere veranderingen plaats gaan vinden. Hoe klein of hoe groot dan ook. Door de healing wordt er ballast verwijderd, komen er blokkades los, en kun je inzichten krijgen. Daarnaast zijn de gesprekken tussen ons belangrijk zodat ik inzicht krijg in wat er in je leven gebeurd, en hoe je de situaties in het leven op dit moment ziet. Aan de slag gaan kan door een eetdagboek bij te houden, een vragenlijst in te vullen (deze stuur ik je op voordat we de afspraak hebben), en wie weet is yoga wel een manier voor je om naast de Mahatma energie te gaan doen.

Is Reiki geschikt voor kinderen?
In principe wel. Al is het wel belangrijk om aan oudere kinderen uit te leggen wat Reiki is, en wat er wordt gedaan. Het is wel belangrijk dat ze er een klik mee hebben. Dat ze het niet zweverig vinden. Zodat ze zich prettig voelen tijdens de behandeling, en ik ook al in het begin meer resultaat boek. Jongere kinderen zullen er eerder voor openstaan. Wat ook een optie is: Bach Bloesemtherapie.
liefde healing
Hoe komt het dat tijdens de behandeling jouw handen ijskoud tot heel warm kunnen aanvoelen?
Hoe meer je ervoor openstaat, hoe meer je voelt. Hoe meer ik ook de power van de Mahatma energie kan laten instromen/door laten stromen. Ik merk hier echt verschil in per persoon. Ook is het meestal zo dat de eerste paar behandelingen mijn handen heel koud kunnen aanvoelen (de energie is dan zo warm dat de hitte omslaat in kou.) Deze worden koud als er veel ballast wordt verwijderd (energie die niet meer bij je lichaam past.) Daar heb ik heel veel energie voor nodig. Pas als de ballast verwijderd is kan ik doorgaan om er energie in te laten stromen. Het kan zelfs zo zijn dat mijn ene hand koud aanvoelt, en de andere hand warm. In principe heeft het niets met mij te maken.

Het ligt eraan hoeveel je er voor open staat om de reiki te ontvangen, hoeveel jouw ziel het aan kan/er voor kiest hoeveel healing je krijgt. Verder ligt het eraan hoeveel je hebt meegemaakt, wat je ziektebeeld is, hoe je op het moment van de behandeling bent. Mochten je ogen gaan tranen, zie dit niet als huilen. Zie het als ballast dat verdwijnt uit je lichaam, het is heel goed dat dit gebeurd. Dat ruimt op. Alle emoties mogen er zijn. Er gebeurt hier precies dat wat er moet gebeuren en daar hebben we geen invloed op. Jij laat bewust of onbewust toe wat er gebeurt. Tijdens de behandeling krijg jij die informatie die jouw lichaam op dat moment kan verdragen. Je krijgt nooit meer dan jij aan kan en ook al voelt het op dat moment heel heftig, jouw lichaam is blijkbaar sterk genoeg om die verandering op dat moment aan te kunnen.

Of dat ik niets voel? Een expliciet antwoord kan ik je hierin niet geven, wel wat ik als referentiekader heb mogen ontvangen. Sinds dat ik Reiki geef en/of Mahatma energie is elke healing anders. En elk persoon kan ook weer anders reageren. Van extreme kou dat er uit mijn handen komt (dan is de energie te warm zodat deze omslaat in extreme kou) tot haast hitte, en alles wat daar tussen in zit. De mensen die er in geloven, en mij eigenlijk 'de vrije ruimte geven' zeg maar, daarvan voelen ze precies hetzelfde als ik. De mensen die er niet in geloven voelen niets. Ik ben een geleide, dus in feite geef ik de energie door en verder niets. Ik ben een doorgeefluik.

Van te voren weet ik niet wat er gaat gebeuren. Al bij een tweede keer dat ik Mahatma energie geef kan ik al veel meer in je energie komen. Dus warme plekken, aura's, het kan dan ook zijn dat ik (lichtjes) moet boeren tussendoor. Het werkt bij mij ook door. Na afloop plassen, veel plassen, dorst, veel water drinken, een beetje misselijk zijn. Tranen, vocht zeg maar, dat tijdens het healen naar buiten komt. Dat is voor mij ook een teken dat er ballast verdwijnt.

Dus wat ik maar wil zeggen: de ontvanger is degene die erop reageert. Die mij zegt: 'goh, warme handen.' 'Goh, koude handen,' 'extreem koud' of 'dit was wel het warmste ooit.' En meestal voelen we hetzelfde. Het betekent wel dat er hoe dan ook ballast zal verdwijnen uit je lichaam. Hoe meer healings ik geef, hoe meer dit is. Ik kan niet zeggen of je de volgende keer iets wel gaat voelen, het kan zomaar gebeuren. Zeker als je klachten die je hebt al heel lang bestaan duurt het natuurlijk langer eer de ballast verdwijnt. Dat scheelt ook met de healings. Meestal wordt er dan extreme kou gevoeld (eigenlijk is dit zo heet dat het in kou omslaat.) Voor mij juist een teken van: yes, ballast wordt verwijderd. Met de Bach druppels wordt dit nog meer versterkt, al kunnen healings op zich al heel veel betekenen voor iemand. En het eetdagboek natuurlijk, maar ook een waterfilter. Daarover staat beschreven op mijn FB website.

Hoe kan het dat ik me na afloop een beetje slaperig voel, soms een beetje moe? Of dat ik het na afloop heel erg koud heb?
Als een probleem al jarenlang speelt in je leven, maar waar nog niets aan veranderd is, dan is dit een grote blokkade. Het kan zelfs om een trauma gaan. De kans dat je je bij de eerste sessies moe voelt is dan heel begrijpelijk. Of dat je het koud hebt, rillerig. Dat is juist een goed teken want dan is er aan de blokkade(s) gewerkt. Door de Mahatma energie toe te passen wordt het zelfgenezend vermogen geactiveerd. Als je het koud hebt is dat een heel goed teken. Veel ballast dat in je lichaam zat is eruit gehaald, daardoor kan je lichaam zich niet focussen om je warm te houden. Zorg dat je na afloop veel water drinkt, zo twee grote glazen, en ook de dagen daarna genoeg vocht tot je neemt (groene thee). Zorg dat je even een rustpunt hebt in de dag.

Ik krijg een klein beetje hoofdpijn na afloop van de behandeling.
Inderdaad is het dan het beste om lauwwarm water te drinken na een behandeling (net als de osteopaat je aanraadt of een andere alternatieve genezer). Zorg ervoor om minstens twee grote glazen lauwwarm water drinken (zonder koolzuur). Want er zullen veel afvalstoffen zijn die afgevoerd moeten worden, en dat kan alleen met water. Als dit niet genoeg wordt afgevoerd kun je hoofdpijn krijgen. Misselijk zijn is ook een goed teken. Het betekent dat de healing voor je lichaam goed heeft gewerkt.


Disclaimer:

In bepaalde gevallen is het niet raadzaam om een Reiki/Mahatma energie te ontvangen. Bij psychische problemen, zoals schizofrenie of andere stoornissen in heden en/of verleden, heeft dit een contra indicatie. Het (bewust) verzwijgen hiervan komt geheel voor eigen risico.

Ook is het onverstandig om Reiki/Mahatma energie te ondergaan als je medicijnen slikt die als doel hebben om het immuunsysteem te verzwakken. Bij botbreuken die nog niet gezet zijn of een vermoedelijke blindedarmontsteking. Dit geldt ook voor: het hebben van een pacemaker, hartkwalen, getransplanteerde organen en epilepsie. Bij twijfel graag vooraf overleggen!

Wees er van bewust dat Reiki/Mahatma energie geen geneesmiddel is. Als veel voorkomende klachten een andere onderliggende oorzaak hebben, zal de energie slechts een kortdurend effect hebben. Het onderliggende probleem zal dan ook aangepakt moeten worden voor een blijvend resultaat. Voor ernstige ziekten dient u te alle tijde de arts te raadplegen. Reiki/Mahatma energie werkt in zulke geval alleen ondersteunend en klachten verlichtend. Genezen kan het niet!

Mahatma energie werkt elektromagnetisch.